Kök

Kök, hos oss hittar du det du behöver! Köket kan vara hemmets viktigaste plats. Här umgås vi, lagar mat, äter och sitter kvar och samtalar... till långt in på natten. Alla bra fester slutar i köket?! Vi tycker att ett kök måste vara trivsamt och praktiskt. Vi älskar både nya smarta prylar och riktiga gamla klassiker inom köksdesign. Därför har vi samlat produkter som gör vardagslivet lite enklare, vackrare och roligare, men även mer hållbart. Inga slit och släng-produkter hos oss, här hittar du saker som du får njuta av i ditt kök en lång tid framöver!

Från Marimekko har vi muggar, skålar, fat, tallrikar, brickor, skärbrädor, tekannor för att göra den perfekta dukningen i ditt kök. Allt porslin från Marimekko är av hög kvalitet, tål att diskas i maskin, är frysfast, tål ugn och mikrovågsugn. Från Marimekko hittar du även kökstextil, allt från kökshanddukar, förkläden, dukar till grytlappar och grillvantar.

Från Almedahls hittar du kökstextil, förvaringsburkar i plåt, brickor, skärbrädor. Allt i klassisk tidlös design från 50 och 60-talen från de stora formgivar-namnen i Sverige såsom Astrid Sampe, Olle Eksell, Marianne Westman.

Från Spegels hittar du träprodukter tillverkade i Sverige, till exempel smörknivar, osthyvlar, skärbrädor, ostbrickor, smörgåsbrickor, köksredskap.

Från Rice hittar du färgglada prylar som man blir glad av med fantastiska mönster! Rice härliga produkter är designade i Danmark med målet att göra din vardag lite mer färgglad. De har märkningen "People care-we care!" vilket står för att de tar ansvar för hela kedjan från tillverkning till slutkonsument.

Eva Söderberg skapar den mest fantastiska keramiken i glada färger. Många tycker om hennes prickiga koppar för de är så tunna och goda att dricka ur! Eva bor i Stockholm där hon också har sin verkstad men hon är hos oss i butiken med jämna mellanrum och fyller på allt från ljusstakar, äggkoppar till skålar och muggar.

"I det enkla bor det vackra" -ett av Ernst Kirschsteigers mest kända citat, det citatet pryder också många av hans glasljuslyktor, glasvaser, wettex, krukor m.m. som du httar hos Stickspåret Designbutik. Enkelt, stilrent och tidlös design är något som kännetecknar folkkära Ernst design.

De fantastiska disktrasorna och torkmattorna från Växbolin i 100% lin får ni inte missa. Dessa är riktigt hantverksmässigt tillverkade på Växbolins fabrik enligt gamla traditioner av lin från Hälsingland i Sverige. Linets uppsugningsförmåga jämfört med bomull är närmare 10 gånger så stor. Det torkar sen oerhört snabbt, perfekt så slipper du sura illaluktande trasor!

Uppsala kafferosteri är ett litet genuint kafferosteri som äga av en familj i Uppsala. De rostar sitt kaffe med störst intresse och kärlek. Deras kaffe Äntligen är ett bra exempel på ett fint ett gott kaffe från dem men en fin historia bakom. Pappan i familjen var mycket sjuk en längre tid och när han äntligen blev frisk så ville han rosta ett kaffe med maximal smak och minimal beska och så blev kaffet Äntligen till!

Vi har även gott kaffe från anrika Lindvalls kafferosteri, grundat år 1891. Kafferosteriet är inne på sin femte generation. Kunskapen, hantverket och den livslånga kärleken till kaffe har gått i arv och än idag produceras ett kaffe i absolut världsklass. Till Lindvalls kaffe får man en fin kaffeburk, de finns bland annat med motiv från Uppsala och även på själva rosteriet Lindvalls.

På tal om Uppsala så har vi muggar, kökshanddukar, skärbrädor, brickor, kortlekar, servetter, diskdukar, ljuslyktor, smörknivar med olika Uppsalamotiv. Allt från Kungsängsliljan vår landskapsblomma till olika kända uppsalahus och vyer!

På delikatesssidan så har vi lite blandat sortiment beroende på säsong. Malmöchokladfabriks strutar och bars är en riktig hit. Jättestark chilisås, choklad som är anpassat efter olika vinsorter, proper English Tea och annat gott hittar du från vår kära Christina som har företaget North Parade.

Muminälskare! Se hit! Vi har ett blandat sortiment med de söta trollen och deras vänner från Mumindalen. Beroende på säsong så kan du hitta allt från emaljmuggar, slickepotts, burkar, vattenflaskor, magneter, coasters, väskor, tabletter, vaser, ljuslyktor, smycken till plånböcker.


Leverans inom 3-5 dagar inom Sverige

Fri frakt vid köp över 500 kr

Utlämning i butik 0 kr, 1 dag

Öppet köp i 14 dagar