Om oss

Stickspåret består av en Klädbutik & en Designbutik i samma byggnad, det är olika ägare på butikerna så webshopen tillhör endast Stickspåret Designbutik.

Butikerna Stickspåret Designbutik och Stickspåret Klädbutik ligger i en gammal godsmagasinslänga nära centralstationen i Uppsala. Godsmagasinet är byggt i tegel och ritat av Folke Zettervall, vilken var chefsarkitekt vid järnvägsstyrelsen 1895-1930. Han var son till Uppsala domkyrkas renoveringsarkitekt Helgo Zettervall. Byggnaden stod färdig 1907. Idag är huset Q-märkt vilket betyder att man i detta fall inte får förstöra interiören eller känslan i byggnaden.

I mars år 2000 återinvigdes Godsmagasinet med sina nya verksamheter. Då hade lokalerna stått tomma i många år och behövde en omfattande renovering före återinvigningen.

Stickspåret startades av Åsa Österdahl och Helena Lidman, utbildade textillärare vid Uppsala universitet. 1987 startade de företaget Stickupp som främst arbetade med design och tillverkning av stickade kvalitetskläder till företag, organisationer och privatpersoner. Deras plagg, tröjor och mössor har t ex burits av svenska skidlandslaget vid två olympiska spel och VM i falun. Plaggen har också sålts i olika butiker runt om i Sverige, Frankrike, Schweiz och USA.
1995 fick Stickupp utmärkelsen Årets kvinnliga företagare i Uppsala län med motiveringen: "Sin aldrig sviktande känsla för kvalité och trender inom traditionellt kvinnligt hantverk". 1998 startade de tillsammans med arkitekt Johnny Berg och Katalin Varga projektet Godsmagasinet i Uppsala. Åsa och Helena öppnade år 2000 sin drömbutik i de nyrenoverade lokalerna. Då byggnaden ligger ett stenkast från järnvägsstationen så kom de fram till det fyndiga namnet Stickspåret, som ett stickspår från de vanliga järnvägsspåren. Idag drivs Stickspåret Klädbutik av Åsa. Sen augusti 2017 drivs Stickspåret Designbutik av Evelin & Jake Benson. Evelin har jobbat på Stickspåret sen år 2003.

2016 prisades Stickspåret både för Årets Handel & Årets Modebutik i Uppsala.

Stickspårets affärsidé lyder:
På Stickspåret finns en spännande blandning av design, konsthantverk, kläder och smycken, det mesta av nordisk design. En perfekt butik för dig som söker det där lilla extra till ditt hem, i klädväg, eller som är ute efter en annorlunda present. Urvalet görs med utgångspunkt från form, funktion, fairtrade och miljöhänsyn.


Leverans inom 3-5 dagar inom Sverige

Fri frakt vid köp över 500 kr

Utlämning i butik 0 kr, 1 dag

Öppet köp i 14 dagar